skip to Main Content
3 Voie Communale Quartier Pochat | YDES |15210

Omgeving 

De Cantal maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Deze regio staat bekend als ‘Pays Vert’. Het is een onontdekte parel in het midden van Frankrijk. Kenmerkend zijn de vele berg- en heuvelgebieden met enorme vergezichten. Het is rustig, ruig en ongerept. De Cantal is een oud vulkanisch gebied met veel kleine meren. Je waant je af en toe terug in de tijd. De Dordogne en de Sumene stromen door de dalen en op de weides grazen prachtige roestkleurige Salers koeien. Vanuit het huis kun je allerlei wandelroutes lopen en fietstochten maken. En met een e-bike is het nog makkelijker en leuker om de omgeving te leren kennen.

De ‘piste verte’ is een fiets-parcours van 14 km dat Cheyssac via Ydes met Parensol verbindt. Het is gebouwd op een oude spoorlijn. Het is een geasfalteerde weg waarop je kunt wandelen, fietsen of skeeleren. Deze piste-verte loopt door het dorp Ydes heen.

Bort-les-Orgues
Op nog geen tien minuten rijden ligt Bort-les-Orgues. Dit stadje dank zijn naam aan de 2 kilometer lange rij kliffen die er uitzien als grote orgels. Het is een typisch Frans plaatsje met een kleine dorpsstraat waaraan wat winkels en restaurants grenzen. Hier kun je heerlijk op een terras uit eten gaan. In de zomermaanden juli en augustus is elke zaterdag een grote markt.

Op zoek naar afkoeling? Op een kleine 15 minuten rijden vind je bij het Chateau de Val een stuwmeer met diverse watersportmogelijkheden. Na het zwemmen kun je lunchen op het terras met uitzicht op het fraaie kasteel. Iets verder weg vind je het Lac de l’Astioulle en het Lac de Menet.

Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan Salers, ook wel omschreven als met mooiste middeleeuwse stadje van Frankrijk waar je op een terras kunt genieten van een Truffade (lokaal gerecht met kaas). Of ga naar de tweedehandswinkel La Ressourcerie Terre d’Eco in Antignac.

 

Back To Top