skip to Main Content
3 Voie Communale Quartier Pochat | YDES |15210

Maison Ydeal

Maison Ydeal is oorspronkelijk gebouwd door en voor de ingenieurs van de mijnen. Het ligt aan een doodlopend rustig straatje, met vijf bijna identieke huizen. Het is een groot vakantiehuis met 8 kamers (waarvan 6 slaapkamers), verdeeld over 3 verdiepingen, 3 badkamers, 3 wc’s, woonkamer, bibliotheek, keuken en een ruim buitenterrein. In het hele huis is snel internet via glasvezel.

De begane grond
Bij het openen van de voordeur kom je direct in de ruime woonkamer met grote open haard. Hier omheen staan twee ruime banken en een lounge fauteuil. Aan de andere kant van de kamer staat een eettafel waar je met ruim 10 personen kunt tafelen. In deze ruimte bevindt zich ook een apart toilet met een douche.

In de aangrenzende kamer, de bibliotheek, kun je heerlijk relaxen. De kamer staat vol met boeken en op de achtergrond kun je naar muziek luisteren via de cd speler en muziekbox. Ook in deze kamer staan twee ruime leren banken met een grote fauteuil erbij.

De keuken is voorzien van een groot inductiefornuis (5 pits) met drie ovens. Een magnetron, afwasmachine, koelkast en koffiezetapparaten (Nespresso, filter en machine) zijn aanwezig. En natuurlijk voldoende bestek, borden, glazen, pannen en schalen. Via de keuken (achterdeur) kom je achter het huis. Hier is het mogelijk om onder een afdak van gedrapeerde doeken in de schaduw te zitten. Aan deze kant van het huis zit ook de deur naar de enorme kelder. Even verderop staat een schuur waarin de tafeltennistafel staat, de grasmaaier en andere tuinspullen en stoelen.

Eerste verdieping
Via een trap in de woonkamer kom je op een ruime overloop waar 4 slaapkamers aan grenzen. Er is 1 slaapkamer met een ruim tweepersoonsbed (elektrisch bedienbaar), twee kamers met tweepersoons bedden en banken, kasten en nog een kamer met een bedbank en een bureau. Op deze verdieping is ook de ruime badkamer met inloopdouche en losstaand bad en wasbak. Grenzend aan de badkamer is een kleine ruimte waar de wasmachine en de droger staan. Hier is ook een wasrek en stofzuiger te vinden.

Tweede verdieping
Als je het gordijn bij de trap wegschuift zie je de trap naar de tweede verdieping. Aan de linkerkant bevindt zich een grote tweepersoonskamer met bank en een aparte douche en toilet. Aan de rechterkant is nog een kamer met drie eenpersoonsbedden. Waarvan twee wat kleinere bedden voor kinderen. En aan de achterkant is de grote zolder met opslag.

Kelder
Onder het hele huis is een kelder waar diverse spullen staan opgeslagen.

Buiten
Voor de voordeur loopt een doodlopende weg die alleen wordt gebruikt door bewoners van dit laantje. Dat zijn er heel weinig. Als je oversteekt is het mogelijk de auto te parkeren. Iets verderop is de grote voortuin met schaduwplekken, een rieten ligstoel, schommelbank en een grote tafel met stoelen. Dit is een goede plek om de dag te starten met een ontbijt in de ochtendzon met uitzicht op het dorp.

Vakantiehuis, Ydes, Cantal
Vakantiehuis Ydes, Cantal,
Vakantiehuis, Ydes, Cantal
Vakantiehuis, Ydes, Cantal
Back To Top